Wanneer je je kinderen hebt uitgelegd dat jullie gaan scheiden zijn er een aantal belangrijke en essentiële boodschappen om aan je kind mee te geven. De 5 belangrijkste boodschappen voor je kinderen deel ik in dit artikel.

Ten eerste:
“De scheiding heeft niets te maken met de kinderen.
Het is niet jullie schuld, jullie hebben niet gedaan, gedacht, gevoeld of gezegd wat dit heeft veroorzaakt en jullie kunnen het ook niet voorkomen.”

Ten tweede:
“De scheiding is iets tussen ons als ouders, niet tussen ouders en kinderen. 
Ouders kunnen van elkaar scheiden, maar ouders kunnen niet van kinderen scheiden. We blijven altijd jullie papa en mama”

Ten derde:
“We blijven allebei nog net zo veel van jullie houden als hiervoor, dat is heel belangrijk om te onthouden

Ten vierde:
“Jullie hoeven niet te kiezen tussen papa en mama.
Papa en mama zijn allebei belangrijk voor jullie en we blijven ook allebei in jullie leven. Het wordt alleen een andere manier dan jullie nu gewend zijn.”

Ten vijfde:
“Als je iets wil vertellen of vragen over de scheiding aan ons of iemand anders, dan mag dat altijd.
Het is belangrijk om te laten zien hoe het met jullie gaat, zodat we zo goed mogelijk voor jullie kunnen blijven zorgen.”

Het is vooral heel belangrijk om, ook na dit moeilijke gesprek, heel vaak te herhalen dat jullie allebei nog veel van jullie kinderen houden en zij totaal geen schuld hebben aan de scheiding. Veel kinderen worstelen hier tot op latere leeftijd mee.  Je kunt dit voor een groot deel voor zijn door deze boodschappen serieus te nemen en regelmatig te vertellen aan je kinderen. 

In Krachtvriendjes zitten 88 kaarten met dit soort belangrijke boodschappen. Het is heel helpend om dit er regelmatig even bij te pakken, samen een kaartje te trekken en (kort) te bespreken. 
In de spelhandleiding leg ik verschillende creatieve en speelse manieren uit, waarop je het kunt gebruiken. Lekker laagdrempelig, maar wel heel effectief! 

De impact en kracht van deze boodschappen is enorm helpend en helend.

Voor slechts 21,95 kun je het aanschaffen en geef je je kind een enorme steun, in elke leeftijdsfase en in alle verschillende fases na de scheiding. Op deze pagina kun je er meer over lezen en de set aanschaffen.

 

Deel dit ook met andere ouders, door gebruik te maken van de social media iconen onder dit artikel! 🙂