Autisme Magazine – 21 april 2019

Voor het Balans Magazine, Autisme Magazine & Balans Kids heeft Danielle Hameteman in de rubriek Autitest het Complimentenspel Autisme getest.

In deze rubriek worden producten getest die het leven van mensen met autisme makkelijker kunnen maken.

Laten wij dat nu net voor ogen hebben met de versie van het Complimentenspel Autisme, waarin naast alle andere 80 prachtige en unieke complimenten gericht op talenten en kwaliteiten, ook het compliment zit ” Ik vind je helemaal goed zoals je bent”. Juist dat!

….

Complimentenspel Autisme

Daphne Hoogendoorn & Manon Ende, de bedenkers van het al eerdere Complimentenspel hebben nu ook de versie voor autisme uitgebracht. Eigenlijk word ik al blij van de zijkant van het doosje. Voordat je het doosje openmaakt heb je het eerste compliment al binnen. Op de zijkant staat namelijk: Allemaal Schitterende Sterren (ASS), een fijne manier om deze afkorting te omschrijven.

Kinderen hebben in hun leven veel dingen te leren, een daarvan is complimentjes geven en krijgen. Vooral complimentjes krijgen is erg belangrijk voor een kind met autisme. Want jammer genoeg wordt autisme vaak als negatief en vervelend ervaren. Dat kinderen met ASS juist ook hele mooie, unieke eigenschappen en kwaliteiten hebben, kun je met het Complimentenspel Autisme op een leuke en leerzame manier laten zien.

Het doosje bevat tachtig stevige kaarten met elk een uniek compliment, waarin de goede kant van autisme naar boven komt. De afbeeldingen op de kaartjes zijn duidelijk en rustig vormgegeven. Ook zit er een handleiding in het doosje met tips en spelletjes adviezen. Sociale groei, je goed voelen en je sterke kant naar boven laten komen, zijn de sleutelwoorden van dit spel.

Dit spel is niet alleen  geschikt voor ouders maar ook leerkrachten, begeleiders en kinderen zelf om te kijken naar de positieve kanten van autisme.