Helpende Verhalen

helpende verhalen stoere stappen

Wat is een helpend verhaal?

Een helpend verhaal wordt speciaal geschreven voor jouw kind. Het verhaal is persoonsgebonden en specifiek gericht op de situatie waar jouw kind zich in bevind. Het verhaal is een metafoor voor het leven van je kind. In het verhaal gebeurt ongeveer hetzelfde als datgene waar je kind mee worstelt. Er worden ook altijd oplossingen gegeven voor het probleem.

De kracht van een helpend verhaal is dat je kind zich sterk kan identificeren met de hoofdpersoon en/of de situatie waar hij of zij zich in bevindt. Op een onbewuste manier krijgt je kind een scala van inzichten, wat positief gedrag in werking zet. Je kind kan de aangeboden oplossing in het verhaal toepassen in zijn/haar eigen situatie. Omdat dit verhaal speciaal voor je kind geschreven wordt is het heel effectief en krachtig.

In het verhaal worden persoonlijke dingen uit het leven van je kind verwerkt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een lievelingsdier, knuffel of idool de hoofdpersoon is. Op deze manier is het verhaal erg herkenbaar en zal je kind zich snel aangetrokken voelen door het verhaal.

Helpende verhalen zijn geschikt voor kinderen met uiteenlopende problemen. Enkele voorbeelden hiervan zijn kinderen die:

pijl landingspagina stoere stappenOnzeker zijn of een negatief zelfbeeld hebben

pijl landingspagina stoere stappenWeinig grip op gedrag en gevoelens hebben

pijl landingspagina stoere stappen(Faal)angstig zijn

pijl landingspagina stoere stappenBang zijn om te gaan slapen

pijl landingspagina stoere stappenWeinig tot geen vriendjes hebben

pijl landingspagina stoere stappenVaak ruzie hebben

pijl landingspagina stoere stappenMoeite hebben met alle veranderingen

pijl landingspagina stoere stappenNiet begrijpen van een situatie

pijl landingspagina stoere stappenEen ingrijpende situatie hebben meegemaakt

Het krijgen van een eigen verhaal heeft iets heel magisch en geeft je kind een heel speciaal gevoel.

♥ ♥ ♥

Gun jij je kind zijn/haar eigen sprookje?

Een helpend verhaal kan zorgen voor:

pijl landingspagina stoere stappenHoop, je kind ervaart dat zijn/haar probleem op te lossen is.

pijl landingspagina stoere stappenErkenning, je kind voelt zich net als de hoofdpersoon waardoor hij/zij zich minder onbegrepen of alleen voelt.

pijl landingspagina stoere stappenMeer grip op gedrag en gevoelens.

pijl landingspagina stoere stappenMeer openheid over emoties.

pijl landingspagina stoere stappenMotivatie en de wil om bepaald gedrag en gedachten te veranderen.

pijl landingspagina stoere stappenDe verwerking van een gebeurtenis.

pijl landingspagina stoere stappenMeer begrip van zichzelf en de wereld om zich heen. Inzicht en duidelijkheid over alles wat er gebeurt.

pijl landingspagina stoere stappenVermindering van angsten.

pijl landingspagina stoere stappenZelfacceptatie en een verhoging van het zelfvertrouwen van je kind.

pijl landingspagina stoere stappenVerbetering van de weerbaarheid en assertiviteit van je kind.

pijl landingspagina stoere stappenMeer rust en/of ontspannenheid.

Tevens kan een helpend verhaal de band tussen jou als ouder en je kind verstevigen!

Wauw, wat is het gaaf om een helpend verhaal te schrijven voor een kind. Deze verhalen werken diep door in het onderbewustzijn van een kind, waardoor je kind sneller de weg naar een oplossing weet te manon in rondvinden. Verhalen kunnen enorm ondersteunen en versterken!

– Manon Ende.

Hoe werkt het?

ster landingspagina stoere stappenAllereerst gaan we met elkaar in gesprek,
We plannen een afspraak (via skype of telefonisch) en gaan met elkaar in gesprek. Ik probeer, samen met jou, zo helder mogelijk  te krijgen wat de situatie en het probleem is. Tevens vraag ik specifieke informatie over het kind, bijvoorbeeld wat de hobby’s of lievelingsdieren zijn en wat voor soort vriendjes je kind heeft. Het doel hiervan is om een zo goed mogelijk beeld van het kind te krijgen.

ster landingspagina stoere stappenIk schrijf een verhaal,
Op basis van de verkregen informatie schrijf ik een helpend verhaal. Het kan zijn dat er tijdens het schrijven nieuwe vragen naar boven komen. Deze stel ik dan per mail. Jouw antwoorden helpen me om het verhaal zo goed mogelijk te schrijven.

ster landingspagina stoere stappenDit verhaal stuur ik per mail op.
Een leuk en spannend moment! Wat voor verhaal is het geworden? Wie is de hoofdpersoon en wat maakt hij/zij allemaal mee? 

ster landingspagina stoere stappenJe kunt het verhaal gaan voorlezen aan je kind.
De meeste mensen kunnen niet wachten om het verhaal te gaan voorlezen aan hun kind… En dat hoeft ook niet! Kinderen zijn vaak heel verrast en blij met het verhaal. Tevens gaan kinderen vaak over zichzelf vertellen na het luisteren naar het verhaal. 
Herhaling helpt enorm, vaak willen kinderen zelf ook dat dit verhaal vaker voorgelezen wordt.

ster landingspagina stoere stappenPer mail houden we contact over wat het effect is van het verhaal.
Ik ben natuurlijk heel benieuwd naar jullie reactie op het verhaal. Leuk om terug te horen!

Ervaringen van anderen:

“Ik vond het verhaal heel mooi. Ik denk ook wel dat het me gaat helpen. Ik vind het sowieso knap van Manon dat ze zo’n leuk en helpend verhaal kan bedenken. Toen ik de 1e bladzijde had gelezen, dacht ik bij mezelf, ook al ben ik moe ik lees toch verder omdat ik niet kon stoppen met lezen. Groetjes Sanne, de Dansende Giraffe”

“Wat was ik blij toen ik las over helpende verhalen. Daar zou ik een van mijn kinderen zeker blij mee kunnen maken. Met Manon heb ik een Skype gesprek gehad waarin ik mocht vertellen over mijn dochter Sanne. En wauw, wat een fijne, open en sympathieke meid is die Manon! Dat maakt het makkelijker om je verhaal te doen. Per mail werden er nog vragen gesteld die Manon tijdens het schrijven van het verhaal tegen kwam en dat verliep allemaal soepel. Toen ik het verhaal per mail heb ontvangen gingen Sanne en ik meteen lezen. Wat een mooi verhaal zeg! Het past helemaal bij Sanne en ze leest het met veel plezier.
Ik zou het iedereen aanraden die zijn/haar kind een hart onder de riem wil steken. Het helpt het kind. Het kind kan z’n fantasie in het verhaal kwijt omdat het zo mooi geschreven word! Lieve Manon, ik hoop dat je nog veel kindjes kunt helpen door een mooi helpend verhaal te schrijven!”

De kosten voor een verhaal op maat bedragen € 150,-
Ik kan verhalen schrijven voor iedere leeftijdscategorie.

Wil jij ook een helpen (helend) verhaal op maat, speciaal voor je kind?
Neem dan contact op met manon@stoere-stappen.nl