Welkom op de website van Stoere Stappen

Wil jij kinderen op een fijne manier helpen omgaan met de scheiding?

Ben je gescheiden en heb je kinderen?

Of werk je met kinderen van gescheiden ouders? Bijvoorbeeld als (kinder)coach, leerkracht, pedagoog, psycholoog, jeugdzorgwerker, mediator of gezinsbegeleider.

Wil je (je) kinderen zo goed mogelijk steunen en helpen omgaan met de scheiding?

Zou je contact willen houden met (je) kinderen en weten wat er in hun hart en hoofd omgaat?

Wil je dat (je) kinderen leren omgaan met alle gevoelens en gedachten die zij ervaren?

Wil jij (je) kinderen de aandacht en liefde geven die zij nodig hebben in deze periode?

Zou jij (je) kinderen willen leren omgaan met alle veranderingen en hen helpen om de nieuwe situatie op een positieve manier vorm te geven?

Wil jij dat (je) kinderen hun innerlijke kracht ontdekken en de toekomst met vertrouwen tegemoet gaan?

De prachtige producten Goed Gesprek, Krachtvriendjes en het Heen & Weer schrift helpen kinderen met gescheiden ouders om de scheiding te verwerken en om te gaan met de (nieuwe) situatie.

“Dit helpt kinderen om spelenderwijs en laagdrempelig te kunnen uitten wat er in hun hart en hoofd omgaat.”

Deze producten helpen je om de kinderen in jouw omgeving de ruimte te geven om zich te uiten, de scheiding te verwerken en om te gaan met de nieuwe situatie. Dat is heel waardevol en belangrijk.

Ik wens dat jij deze kinderen ziet, hoort en erkent in hun ervaringen en behoeften. Ook hoop ik dat de antwoorden die zij geven en de gesprekken die ontstaan je inzicht geven. Ik hoop dat het je helpt om je kinderen beter te begrijpen en het je stimuleert om hen nog beter te kunnen helpen.

Realiseer je dat jij het voorbeeld bent voor deze kinderen; leef hen voor hoe je omgaat met moeilijke gebeurtenissen en gevoelens. Dit zijn belangrijke lessen waar zij hun leven lang profijt van kunnen hebben.

Ontvang jouw producten per post

Je kunt er vervolgens direct thuis, op school of in je praktijk mee aan de slag.

In de handleiding vind je uitgebreide informatie en tips. Mocht je daarna nog vragen hebben, dan kun je altijd contact opnemen per mail.

Al meer dan 3000 tevreden gebruikers

De producten Goed Gesprek, Krachtvriendjes en het Heen & Weer schrift worden al door meer dan 3000+ professionals, ouders en kinderen gebruikt. Zij hebben positieve ervaringen en zijn zeer tevreden.

Toegang tot een online omgeving

Bij de producten Goed Gesprek en Krachtvriendjes krijg je toegang tot een online omgeving boordevol extra informatie en tips.

Je krijgt toegang tot video’s, downloads, extra werkvormen en online workshops. Nog meer waardevolle kennis voor jou!

Verbeter het contact

De producten zorgen voor beter contact tussen ouders en kinderen. Kinderen leren zich met behulp van deze producten uitten en kunnen makkelijker delen wat er in hun hart en hoofd omgaat. Ouders kunnen hun kind hierdoor beter steunen en hen de hulp en ondersteuning geven die zij nodig hebben.

Is dit ook iets voor jou?

Er zijn al veel professionals, ouders en kinderen die dankbaar gebruik maken van de producten Goed Gesprek, Krachtvriendjes en het Heen & Weer schrift. Dat gun ik jou natuurlijk ook.

Ik begrijp het als je eerst nog vragen hebt en meer informatie wilt. Misschien vraag je je bijvoorbeeld af: Voor wie is het? Wanneer gebruik je het? Hoe zet je het in?

Ik geef graag antwoord op al je vragen, zodat ook jij een goede keuze kunt maken of dit je gaat helpen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar manon@stoere-stappen.nl

Voor wie is het?

Goed Gesprek, Krachtvriendjes en het Heen & Weer schrift is speciaal gemaakt voor kinderen van gescheiden ouders, ouders en professionals.

Hoe gebruik je het?

Je kunt het op veel verschillende manieren gebruiken. In de spelhandleiding en de online omgeving krijg je extra werkvormen en tips. 

Je kunt bijvoorbeeld op een vast moment van de week één kaart uit de spellen bespreken. Zo heb je regelmatig aandacht voor wat er in het kind omgaat en ervaart het kind de ruimte om te kunnen delen wat er in zijn/ haar hart en hoofd omgaat.

De producten Goed Gesprek, Krachtvriendjes en het Heen & Weer schrift vullen elkaar heel mooi aan en zijn ook heel goed in combinatie met elkaar te gebruiken.

Waarom heb je deze producten gemaakt?

Kinderen die een scheiding meemaken…

Ik vind het heel belangrijk dat deze kinderen zich gezien en gesteund voelen bij hun ervaring en behoeften rondom de scheiding. Gelukkig zijn er steeds meer ouders, coaches en begeleiders die zich hier bewust van zijn. Het is heel waardevol en belangrijk dat jij de kinderen in jouw omgeving helpt bij het omgaan met de nieuwe situatie. Ik wens dat jij deze kinderen ziet, hoort en ondersteunt bij hun ervaringen en behoeften rondom de scheiding.

Ik heb laagdrempelige producten gemaakt die hierbij kunnen helpen. Ik hoop dat de kaarten uit de spellen Goed Gesprek en Krachtvriendjes en het gebgruik van het Heen & Weer schrift zorgen voor fijne gesprekken, momenten van contact en verbinding. Ook hoop ik dat je je kinderen beter begrijpt en dat het je een middel in handen geeft waarmee je hen op een positieve manier kunt helpen.

Wanneer gebruik je deze producten?

Het kan ingezet worden bij kinderen die te maken krijgen met de scheiding van hun ouders. Het dient ter ondersteuning van de verwerking van de scheiding en het omgaan met de nieuwe situatie.

Goed Gesprek is zeer goed te gebruiken om de communicatie over de scheiding tussen kinderen onderling of kinderen en ouders op gang te brengen. Dit stimuleert en verbetert de ondelinge verbinding in een gezin.

Krachtvriendjes is zeer goed te gebruiken om kinderen positieve en bekrachtigende boodschappen mee te geven tijdens en na de scheiding. Dit geeft hen meer vertrouwen en kracht tijdens moeilijke momenten.

Het Heen & Weer schrift kan gezien worden als een dagboek waarin kinderen kunnen schrijven en tekenen over wat hen bezig houdt. Iemand die zij vertrouwen kan meelezen en helpende reacties terug schrijven. Helpend en helend!

Deze producten zijn in te zetten op het moment dat kinderen een scheiding meemaken. Dit is preventief in te zetten of wanneer kinderen vastlopen.

Je kunt het inzetten als de scheiding nog in gang is of als het al langer geleden is. De diversiteit aan mogelijkheden is enorm.

Wat is het effect en resultaat?
 • Het geeft een aanzet om met elkaar te communiceren en in contact te komen over de scheiding. Dit bevordert de onderlinge communicatie.
 • Het geeft ruimte en mogelijkheid tot het stilstaan bij en delen van gevoelens.
 • Het zorgt ervoor dat kinderen zich gezien, gehoord en gesteund voelen.
 • Het helpt bij het verwerken van gebeurtenissen en het omgaan met veranderingen.
 • Het helpt kinderen bij het omgaan met moeilijke gebeurtenissen.
 • Het helpt gebruikers met elkaar verbinden, zodat zij elkaar kunnen ondersteunen en versterken bij moeilijkheden/ uitdagingen.
 • Het leert gebruikers hulp te vragen voor zichzelf en hulp te bieden aan de ander.
 • Het helpt om kinderen zo goed mogelijk te begrijpen, te ondersteunen en te helpen bij het leren omgaan met nieuwe situatie.
 • Krachtvriendjes geeft kinderen meer ontspanning en (zelf)vertrouwen.
 • Het laat gebruikers de eigen kracht en mogelijkheden ervaren.

Over mij

Mijn naam is Manon Ende. (1989)
Ik ben moeder van een dochter (2019) en heb een groot hart voor kinderen.

Ik heb meer dan 16 jaar ervaring in het werken met kinderen, ouders en pedagogische professionals in veel verschillende settingen. Binnen de kinderopvang, jeugdzorg, behandelgroepen en het speciaal basisonderwijs heb ik me altijd ingezet voor veilige en optimale ontwikkeling en groei van kinderen. Juist ook op momenten dat het niet vanzelf gaat of er uitdagingen zijn. Ik heb gewerkt met kinderen met gedragsproblemen en ontwikkelingsachterstand. Kinderen met hechtingsproblemen, ADHD, Autisme, Hooggevoeligheid, Selectief mutisme, Faalangst en andere uitdagingen.

Naast het werk in loondienst heb ik mijn eigen bedrijf gestart, een kindercoachpraktijk. Ik begeleidde met name kinderen van gescheiden ouders en zag dezelfde vraagstukken, uitdagingen en thema’s bij bijna ieder van hen terugkomen. Ouders zagen hun kind tijdens de coaching opener en blijer worden, en vroegen zich af wat zij hier zelf in zouden kunnen doen. “Wat gaat er toch in dat koppie om?! En hoe kan ik mijn kind zelf ook beter helpen?”

Kinderen vonden het fijn om hun verhaal en ervaringen eindelijk te kunnen delen (en helen) en vertelden dat ze ook graag zouden willen dat hun ouders wisten wat er in hen omging. Kinderen wilden dit ook graag met hun ouders delen, maar wisten niet goed hoe…

De wens en het verlangen zat er aan beide kanten. Daar moest dan toch wat op te verzinnen zijn?
Dit heeft geleid tot de prachtige producten die ik in inmiddels in eigen beheer heb gemaakt en uitgegeven.

Ik ben heel trots en dankbaar dat Goed Gesprek, Krachtvriendjes en het Heen & Weer schrift inmiddels al door meer dan 3000+ kinderen, ouders en professionals gebruikt wordt.

Hopelijk maak ik jou ook blij met deze producten of wil je het helpen verspreiden in jouw netwerk.
Zo kunnen nog veel meer kinderen en ouders geholpen worden!

Ervaringen

“Ik ga momenteel door een scheiding en vind beide kaartensets heel erg mooi om te gebruiken voor het hebben van een gesprek met mijn kinderen van 6 en 8 jaar. De gesprekken worden diepgaander en ze leren de situatie net iets meer begrijpen. Zeker een aanrader als je door dezelfde situatie gaat of met kinderen werkt die in deze situatie zitten thuis.”

Marije

Krachtvriendjes & Goed Gesprek zijn een prachtige toevoeging aan de tools die ik inzet bij mij ouder en kind coachpraktijk.
De uitstraling van de kaarten is uitnodigend en de thema’s geven echt een opening tot gesprek! Zo kun je een moeilijk onderwerp toch aansnijden zonder het extra beladen te maken. Ik ben blij dat ik de kaartjes aan heb geschaft!

Linda

Praten over de scheiding is voor mijn dochter soms best lastig, toch zie ik haar soms worstelen. Daarom heb ik het Heen & Weer schrift aangeschaft voor haar. Een schot in de roos! Wat ziet het er prachtig uit. Mijn dochter vind het heerlijk om in dit boekje te kunnen tekenen en schrijven. Dit boekje helpt haar echt om te delen wat haar bezig houdt. Zo fijn!

Lisa

Ontvang jouw praktische en helpende producten thuis en ga direct aan de slag.

Goed Gesprek, Krachtvriendjes en het Heen & Weer schrift zijn speciaal gemaakt voor kinderen van gescheiden ouders, ouders en professionals.

Goed Gesprek is een fijn hulpmiddel om in gesprek te gaan over de scheiding. Door dit spel te spelen kunnen kinderen op een speelse en laagdrempelige manier vertellen wat er in hun hart en hoofd omgaat.

Krachtvriendjes is fijn om kinderen die een scheiding meemaken een extra steuntje in de rug te geven. Met behulp van deze kaarten geef je kinderen belangrijke en positieve boodschappen mee.

In het Heen & Weer schrift kunnen kinderen opschrijven wat er in hen omgaat. Zij kunnen al hun gedachten, gevoelens en vragen delen door hier over te schrijven of tekenen. Zo kan het uit hun lijf, hoofd en hart- naar buiten, op het papier.

  Drie top producten:

  Goed Gesprek

  80 vragenkaartjes om in gesprek te gaan met kinderen van gescheiden ouders.

  Krachtvriendjes

  88 kaarten welke kinderen van gescheiden ouders steun, kracht en vertrouwen geven.

  Heen & Weer schrift

  224 pagina’s met ruimte om te schrijven en tekenen over de scheiding.

  Geef kinderen van gescheiden ouders

  deze tools, liefde, tijd en aandacht

   om de scheiding goed te kunnen verwerken.

   

  Zo help je hen enorm

  en leren zij omgaan met de nieuwe situatie.

   

  Hierdoor kunnen zij (opnieuw) liefde, kracht en vertrouwen voelen.
  In zichzelf en bij anderen.

  Dat is écht van onschatbare waarde!

  Heb je een vraag?
  Wacht dan niet langer en stel je vraag hier: