Over Stoere Stappen

Welkom bij Stoere Stappen

Mijn naam is Manon Ende, ik ben de drijvende kracht achter Stoere Stappen. Goh… waar te beginnen? Bij mijn liefde voor kinderen, daar begin ik.

Op mijn 16e ontdekte ik dat ik het heerlijk vind om met kinderen te werken. Als vrijwilliger op een jeugdvereniging ging ik elke week enthousiast aan de slag met een uitdagend en afwisselend programma voor meiden in de leeftijd 7-12 jaar. Leuk, ontspannen en in hun vrije tijd.

Kinderen die het lastig hadden vielen mij op. En dan ontvlamt er iets in mij. Ik kijk wat deze kinderen nodig hebben, wat er mogelijk is en zie hoe het anders kan. Het positieve zien achter de negatieve en lastige situatie; dat is een kracht van mij. Ik zie problemen als uitdaging en kans om te groeien. Bij mezelf en zeker ook voor anderen. Vanuit dat oogpunt is er ontzettend veel mogelijk en kun je, met elkaar, hele mooie stappen zetten. Stoere Stappen noem ik dat.

Niet alleen bij mijn vrijwilligerswerk van destijds, maar ook tijdens mijn studie, stages en werk ontvlamt er iets in me als ik werk met kinderen.

Het is mijn passie om kinderen te begeleiden tijdens hun ontwikkeling, met name op moeilijkere momenten waarop het even niet vanzelf gaat. En weet je,… die heeft iedereen wel eens. Deze lastigere momenten. Dat hoort er bij. Echt.

Hoe gek het ook klinkt wanneer je in een lastige periode zit en je kind ziet worstelen; Hier ligt een cadeau in verscholen; namelijk dat je veel kunt leren. Nieuwe vaardigheden. Levenslessen. Inzichten.

Ik help jullie hier graag bij.  Ik heb een positieve benadering en ga uit van de mogelijkheden en eigen kracht van kinderen en ouders. Ik vind het ontzettend waardevol om ouders te inspireren om op een positieve manier om te gaan met het gedrag, de emoties en vragen van hun kinderen.

Dit doe ik onder andere binnen mijn eigen onderneming Stoere Stappen: Ik help kinderen bij het omgaan met hun uitdagingen zodat zij zich weer krachtig, blij en zelfverzekerd voelen. Want hoe fijn is het als jouw kind weer zingend en huppelend de deur uit gaat, in plaats van met gespannen of juist hangende schouders.

En hoe graag wil je dat jouw kind leert om voor zichzelf op te komen, in situaties waarin dit nodig is. Het is zo fijn als kinderen hun unieke eigenschappen, talenten en kwaliteiten ontdekken en ervaren dat zij er mogen zijn.
Ook, en misschien wel juist, in lastigere periodes. Bijvoorbeeld als je kind iets ingrijpends heeft meegemaakt. Het is belangrijk dat er ruimte is voor de gevoelens, gedachten en het gedrag van jouw kind. Zodat het zich gezien en gehoord voelt. En geholpen natuurlijk.

Daarnaast geef ik jou als ouder veel inspirerende tips en handvatten en leg ik uit hoe ook jij je kind(eren) kunt helpen, zodat je echt contact met je kind(eren) hebt/houdt en weet wat er in hen omgaat.

Want hoe leuk mijn werk ook is. Mijn hulp en begeleiding is tijdelijk. Jouw hulp en begeleiding is levenslang. Jij bent een van de belangrijkste mensen in het leven van je kind. En daarom is het zo fijn als jij ook weet wat jouw kind helpt. Wat jij kunt doen. Of wat je juist niet moet doen. 😉

 

Wat doe ik?

Naast het werk in en aan mijn eigen bedrijf, doe ik nog meer. Vanuit verschillende invalshoeken en functies houd ik me bezig met kinderen en hun ontwikkeling;
Ik werk als docent pedagogiek en docent kindercoach, om andere professionals op te leiden voor dit mooie vak.

Tevens werk ik als pedagogisch hulpverlener/jeugdzorgwerker op een SBO school, in een (kleuter)klas met kinderen die extra behandeling en zorg nodig hebben. Dit zijn veelal kinderen met gedragsproblemen en/of (complexe) ontwikkelingsproblematiek. Ik bied hen, in samenwerking met de leerkracht, individuele begeleiding op maat en groepsbegeleiding zoals bijvoorbeeld sociale vaardigheidstrainingen.

En alsof dat nog niet genoeg is… voeg ik nog iets aan het lijstje toe; spelontwikkelaar. Ik heb een aantal prachtige producten ontwikkeld voor kinderen, ouders en professionals. Het “Complimentenspel” en een “Complimentenspel voor kinderen met Autisme”. Deze twee producten heb ik samen met mijn kindercoach-collega Daphne Hoogendoorn gemaakt. Zelf heb ik ook “Goed Gesprek” en “Krachtvriendjes” gemaakt, dit zijn twee producten speciaal voor kinderen van gescheiden ouders. En kindercoach dus, in mijn eigen praktijk in Haastrecht.

Dit doe ik allemaal met veel liefde, passie en plezier. Ik vind het belangrijk om vooral met kinderen te praten in plaats van over kinderen. Op een ontspannen, creatieve en speelse manier. Kinderen hebben een schat aan mogelijkheden in zich, ik vind het elke keer weer bijzonder om hier samen naar op zoek te gaan. Het is mooi om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen en stap voor stap verder groeien. Letterlijk en figuurlijk. Ik vind het fantastisch om even te mogen meelopen in het leven van een kind en zijn/haar gezin en dit proces te mogen begeleiden en stimuleren.

En nu jij!

  • Merk je dat je het even niet meer weet in de huidige situatie met je kind?
  • Vraag je je af wat jouw kind kan helpen om zich weer goed te voelen?
  • 
Wil je dat je kind zich vaker blij voelt?
  • Gun je jezelf en je kind handvatten in wat jullie kunnen doen nu het even lastig is?
  • 
Wil je je kind zo goed mogelijk steunen?
  • Zet je je in om het beste van de situatie te maken?
  • En ben je op zoek naar ondersteuning voor jezelf en/of (een van) je kinderen?

Dan ben je bij mij op de goede plek.
 Ik help je graag!
Vanuit mijn hart. En vanuit mijn professionaliteit natuurlijk.

That’s me

Ben je nieuwsgierig hoe ik er uit zie?
(Zou ik wel zijn… je kijkt toch even of je een ‘klik’ denkt te hebben en vertrouwen voelt…)

En vraag je je af welke opleidingen ik heb gedaan? 
Ik heb veel opleidingen, cursussen en trainingen gedaan waardoor ik nu een expert ben op mijn vakgebied. Ik vind het belangrijk om mezelf continu te blijven ontwikkelen om jou en je kinderen de beste hulp te kunnen geven.. Ik verwijs je graag naar mijn LinkedIn pagina voor het complete overzicht.

Manon Ende is gecertificeerd Sociaal Pedagogisch Hulpverlener * Kindercoach * KIES coach * KIES voor mij * KIES omgangsbegeleiding * KIES voor het jongere kind * KIES Gescheiden Opvoeden * Gedeeld verdriet coach * Rots & Water trainer * Bikkel trainer * Manon werkt o.a. met Verlies in beeld * Helpende verhalen * Kindertekeningen * en nog veel meer…

 SKJ registratie   Afbeeldingsresultaat voor rots en water trainer logo     Afbeeldingsresultaat voor gecertificeerd bikkel trainer

Maar het gaat niet om mij… Het gaat om jou!

Om wat je zoekt. En om wat je kunt bereiken. Je bezoekt deze pagina vast niet voor niets… Je hebt dit tot het einde gelezen…

Wil je me laten weten waar je tegen aan loopt? Wat je vragen zijn? Wat je angsten en verlangens zijn? Waar je hulp bij zou kunnen gebruiken? Geheel vrijblijvend. Gewoon, omdat ik je beter wil leren kennen. En misschien al een Stoere Stap verder kan helpen.

Hulp vragen. Dat is al zo’n Stoere Stap;
Stuur een mail naar manon@stoere-stappen.nl of bel naar 0613623654.

Ik kijk uit naar je bericht!

Tot snel!

Lieve groet,
Manon