In onderstaand filmpje zie je een interview van Manon Ende (Stoere Stappen) met Anne Buiskool (Goed Gescheiden Ouders).

Anne Buiskool is een expert op het gebied van scheiding en duurzaam ouderschap. Anne is veelzijdig en werkt o.a. als mediator, gezinsbegeleider en ceremonieleider met gescheiden ouders. Dit doet zij onder de naam Goed Gescheiden Ouders. Anne heeft veel (levens)ervaring, wijsheid, ideeën, middelen en methodieken in haar rugzak, die ze met warmte en liefde met je deelt om diverse doelen te bereiken. In dit filmpje gaat het over het doel om goed uit elkaar te gaan als partners, om samen als ouders verder te gaan. Een moment waarop je in feite het gemeenschapsgevoel voor je kinderen kunt versterken.

Een scheidingsceremonie kan behulpzaam zijn bij de overstap van geliefden naar samenwerkende ouders.
Anne helpt je met de voorbereiding en/of uitvoering naar een volgende stap in je leven, zodat je bewust en met respect verder kunt.
Elkaar loslaten als geliefden met behulp van een ritueel betekent ook dat je dan beiden de mogelijkheid krijgt om onbewuste patronen helder te krijgen.
Op deze manier hoef je bepaalde patronen niet mee te nemen naar je volgende relatie en ben je een voorbeeld voor je kinderen.

scheidingsceremonieEen ritueel of ceremonie geeft opluchting, helderheid en wellicht ook dankbaarheid voor wat goed was. De bergen en dalen in de tijd samen kunnen nog eens bekeken worden. Dat kan heel waardevol zijn voor jezelf en ook voor de kinderen die het verschil kunnen merken, zelfs als ze niet bij de ceremonie/het ritueel zijn.

  • Ben je benieuwd naar wat een scheidingsceremonie precies is?
  • Zou je willen weten hoe dit in zijn werk gaat?
  • Wil je Anne beter leren kennen?
  • En ben je nieuwsgierig naar een tip waar je zelf mee aan de slag kunt?

Kijk dan naar dit onderstaand filmpje waarin Anne vragen beantwoord en vertelt over scheidingsceremonies en rituelen:

 

Elk einde is een nieuw begin.

Op de website van Anne Buiskool kun je 100 tips voor ouderschap en scheiding downloaden.